Isännöitsijä: muista nämä asiat, kun tilaat salaojien ja viemäreiden huollon

mennessä | touko 12, 2021 | Yleinen

Isännöitsijän arjessa on usein yhtä aikaa monta rautaa tulessa. Kun tehtävälistalle ilmestyy ”tilaa salaojien ja viemäreiden huolto”, on työpäivässä yhä vain sama määrä tunteja, mutta pöydällä odottaa muiden töiden jatkeeksi pino tarjouspyyntöjä. Me kokosimme viiden kohdan muistilistan helpottamaan huoltotarkastuksen tilaamista, jotta pääset sujuvasti takaisin muiden töidesi pariin.

1) Ajankohta – viemärit

Viemärit tulee tarkastaa tarkastuskaivoista vuoden välein. Viemäreiden huoltoväli on 10–15 vuotta ja niiden kuvaus tulee tehdä 2–3 kertaa rakennuksen elinkaaren aikana. Mikäli viemärit toimivat huonosti, kannattaa ne tarkistaa riskien minimoimiseksi säännöllisin väliajoin. Jos kiinteistössä on jätevesipumppaamo, se puhdistetaan ja tarkastetaan kahden vuoden välein.

2) Ajankohta – salaojat

Salaojien suositeltu huoltoväli on enintään 10 vuotta. Jos salaojiin kertyy runsaasti lietettä tai kyseessä on vanhempi rakennus, on tarkastus- ja huoltoväli hyvä pitää korkeintaan viidessä vuodessa. Mikäli salaojien yhteydessä on salaojapumppaamo, tulee myös se tarkastaa viiden vuoden välein.

3) Taustatyö

Taloyhtiöiden tiedot ovat helposti selvitettävissä, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi mittavien taustaselvitysten toimittamiseen palveluntarjoajalle. Me olemme pyrkineet tekemään palvelun tilaamisen asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi. Yhteydenoton myötä sinun tarvitsee toimittaa meille vain kiinteistön osoite, ja me hoidamme puolestasi tarvittavat taustaselvitykset. Tämän jälkeen toimitamme sinulle nopeasti selkeän tarjouksen.

4) Raportin selkeys

Valitse selkeä ratkaisu. Meille on tärkeää, että onnistunut raportti on helposti luettavissa ja olennaiset kohdat, kuten ehdotetut korjaustyöt, ilmenevät raportista selkeästi eikä rivien välistä. Jos raportti on muotoiltu epäselvästi, sen hyödyt jäävät aika lailla nolliin.

5) Palvelun kattavuus

Valitse palveluntarjoaja, joka huolehtii myös yksityiskohdista. Esimerkiksi asukastiedotteiden teko on mahdollista rastia tehtävälistalta heti alkuunsa: me huolehdimme kaikesta asukkaiden ohjeistamista ja asukastiedotteiden laatimista myöten.

Hyvin sujuneen viemäri- ja salaojahuollon lopputuloksena on puhtaat ja vetävät viemärit sekä toimivat ja huolletut salaojat. Onnistuneen yhteistyön jälkeen tiedät tarkalleen, missä mennään viemäreiden kunnon ja huoltotarpeiden suhteen, ja sinulla on selkeä kustannusarvio mahdollisista korjaustöistä. Parhaassa tapauksessa tehtävälistasi on keventynyt huoltojen osalta jälleen vuosiksi eteenpäin.

 

Viemärihuoltoa tilaamassa? – Lataa hinnastoesimerkki