Pumppaamohuolto

Tarvitseeko jätevesipumppaamosi tai vesipumppamosi huoltoa?

Paraskin pumppaamo kaipaa aika ajoin huoltoa. Jätevesipumppaamon tapauksessa sopiva huoltoväli on 2 vuotta, kun taas sadeveden ja perusveden pumppaamot kannattaa huollattaa 5 vuoden välein. Jos huoltoväli on umpeutumassa tai pumppaamo ei muuten pelitä, kutsu Drainman paikalle!

Jätevesi- ja vesipumppaamon huoltomuistilista

Kiinteistöpumppaamot

Vesi ei liiku aina omalla painollaan viemäreissä riittävän sukkelasti, siksi tarvitaan pumppaamoja. Pumput ovat teknisiä laitteita, jotka kannattaa huoltaa säännöllisesti.

Jätevesipumppaamo olisi hyvä tarkastaa ja huoltaa vuoden parin välein, sadeveden ja perusveden pumppaamot viiden vuoden välein. Näin pystytään estämään äkillisiä rikkoontumisia, jotka voivat tulla kalliiksi.

Ja jos pumppaamossa ei ole pintahälytystä, sellainen kannattaa asennuttaa.

Kun pumppaamosi kaipaa huolenpitoa, kutsu paikalle Drainman.

Tyypillisiä ongelman aiheuttajia pumppaamoissa

Pumppujen toimintahäiriöt

Pumput ovat sähköteknisiä laitteita ja ne sisältävät kuluvia osia. Joskus pumputkin tulevat käyttöikänsä päähän.

Pumppujen käyttöikään vaikuttavat niiden käyttötarkoitus ja kuormitus.

Edulliset pumput saattavat lakata toimimasta jopa 1-2 vuoden sisään ja joskus laadukkaat pumput kestävät huollettuina jopa 20-30 vuotta.

Virheellinen mitoitus

Pumppaamoa asennettaessa tai saneerattaessa, tulee selvittää pumpulle aiheutuva kuormitus.

Kun pumppaamoon virtaa runsaasti vettä, voidaan pumpun kuormitusta vähentää asentamalla 2 pumppua.

Pumppaamo on myös toimintavarmempi 2 pumpulla, jolloin toisen pumpun rikkoutuessa, toinen pumppu pitää tilanteen hallinnassa, kunnes saadaan asennettua rikkoutuneen tilalle uusi.

Huolto-ohjelman laiminlyönti

Yleinen syy pumppaamoista johtuviin ongelmiin on säännöllisen huolto-ohjelma laiminlyönti.

Pumput eivät yleensä varoita rikkoutumisesta etukäteen. Pumppujen toimintakuntoa seurataan ja ylläpidetään säännöllisellä huoltamisella.

Pumppaamoiden säännöllisellä huollolla saat huolettomampaa asumista vuosiksi eteenpäin!

Ihmiset

Henkilöstömme koostuu motivoituneesta ja sitoutuneesta joukosta alan parhaita ammattilaisia. Asiakaspalvelu ja tekninen asiantuntijuus ovat joskus haastava yhtälö, mutta jatkuvan kouluttamisen ja kehittämisen myötä molemmat ominaisuudet ovat meidän vahvuuksiamme.

Kalusto

Oma kalustomme, kuten putkistokamerat, imupaineautot ja mittalaitteet ovat tarkkaan valittuja, alan viimeisintä tekniikkaa olevia erikoistyökaluja. Ne soveltuvat kaikkiin salaoja- ja viemärihuollon tarpeisiin. Siisteys ja turvallisuus ohjaavat kalustonhallintaamme.

Turvallisuus

Turvallisuus on meille ykkösprioriteetti työkohteissamme. Koulutamme ja perehdytämme uudet työntekijämme koulutusohjelmamme mukaisesti. Koulutus ja erikoistuminen jatkuvat työkokemuksen karttuessa. Jokaisella työntekijällämme on vähintään voimassaoleva työturvallisuuskortti. Lisäksi korkean paikan työskentelyyn erikoistuneet työntekijämme ovat kaikki suorittaneet Rope Access Basic -köysiteknikon koulutuksen.