Sadetta, sadetta, sadetta

mennessä | joulu 31, 2012 | Yleinen

”Vettä tuli kuin aisaa!” Kulunut loppuvuosi ja erityisesti syksy oli sademäärältään suorastaan mahtava. Salaojamieskin työnsi kameraansa putkeen kaatosateessa, niin että kalsaritkin oli märät monena päivänä, mutta minkäs teet.

Runsaalla sateella oli hyvät ja huonot vaikutuksensa. Valitettavasti lukuisat kosteusvauriot paljastivat asiallisten kosteuseristysten ja kuivatusjärjestelmien puutteen.

Positiivista oli se, että sai huomata etteivät ihmiset olekaan niin välinpitämättömiä omaisuudestaan vaan kiinteistöistään huolehtivat asukkaat ja isännöitsijät olivat sankoin joukoin yhteydessä meihin ja halusivat varmistua kuivatusjärjestelmiensä asianmukaisuudesta.

Kaikki tosin eivät puhtaita papereita saaneet, vaan korjauskehoituksia jaettiin kuin katsastuskonttorilla konsanaan. Ongelmia oli laidasta laitaan. Ongelmatapauksista tuoreimmat rakennukset olivat valmistuneet tällä vuosituhannella ja vanhimmat joskus 1920-luvulla.

Suurin ongelma salaoja- ja sadevesijärjestelmien toimivuudessa on ollut vuosikymmenien piittaamattomuus viranomaistaholla, siis määräysten ja ohjeiden puuttuminen.

Nykyaikaisissa rakennuksissa ongelmia ovat aiheuttaneet virheelliset asennukset jo rakennusvaiheessa. On nimittäin ollut jos jonkin näköistä putkimiestä ja kuokkajussia liikenteessä, että oikein hirvittää.

Ei pidä kuitenkaan lannistua, sillä ammattilaisen apu on puhelinsoiton päässä. Pää pystyyn ja puhelin käteen. 044 732 2111