Viemäri tukossa Helsinki

Viemäri tukossa Helsinki

Viemäri tukossa Helsinki. Onko viemäri tukossa Helsingissä? Avaamme viemäritukoksia Helsingissä kokemuksen tuomalla rautaisella ammattitaidolla. Viemärin tukokset nopeasti auki. Tilaa imuauto paikalle. 

Viemäri tukossa Helsinki

Viemäri tukossa – mitä voin tehdä itse?  

  1. Käytä mekaanisia menetelmiä: Käytä esimerkiksi viemäriputken puhdistamiseen tarkoitettua koukkua tai kääntövaraajaa. Niitä voi ostaa useimmista rautakaupoista.
  2. Kemialliset viemärinavaajat: Varo käyttämästä voimakkaita kemikaaleja, koska ne voivat vahingoittaa putkistoa ja ovat ympäristölle haitallisia. Jos käytät niitä, noudata käyttöohjeita tarkasti.
  3. Hanki apua ammattilaiselta: Jos tukos ei irtoa kotikonstein, on viisainta kutsua ammattilainen selvittämään tilanne. Meillä on tarvittavat työkalut ja taidot hoitaa tukos tehokkaasti. Viemärin tukoksen avaamiseen voidaan käyttää esimerkiksi imuautoa. 

Miten varaudun viemärin tukkeutumiseen?

On tärkeää pyrkiä välttämään tukosten syntymistä, esimerkiksi välttämällä rasvan ja ruoantähteiden kaatamista viemäriin sekä asentamalla viemäriin suodattimia, jotka estävät suurten esineiden pääsyn putkiin. Säännöllinen puhdistus auttaa pitämään viemärit puhtaina ja vapaina roskista ja rasvasta. Kaupallisesti saatavilla olevia viemärinavaajia käytettäessä on tärkeää noudattaa niissä mainittuja ohjeita tarkasti ja käyttää niitä varoen, koska ne voivat olla voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa putkistoasi. 

Viemärin avaus poistaa viemärivahingon riskin

Tukossa oleva viemäri on paitsi akuutti toimintaongelma, myös riski talon rakenteille. Kiusalliset viemäriongelmat ovat kiinteistön käyttäjälle epämieluisia ja pitkittyessään haitallisia talon tai kiinteistön rakenteille. Viemärin tukoksen syy selviää yleensä viemärin avauksen yhteydessä. Avaus poistaa viemärivahingon riskin, koska avauksen yhteydessä selviää tukkeutumissyy, joka voi pahimmillaan olla jopa reikä viemäriputkessa. Näin viemäri saadaan ajoissa korjaukseen ja viemärivahingon riski poistuu. Tilaa viemärin avaus. 


Viemärin tukos aiheuttaa arkeen lisähaasteita

Viemärin tukos estää wc-istuimen tai suihkun normaalin käytön tai ainakin se on epämiellyttävää. Jos lattiakaivo ei vedä, ei suihkua saisi käyttää. Muutoin siinä on riski vesivahingolle. Toisaalta tukossa oleva tiskiallas puolestaan tekee tiskaamisesta tai ruoanlaitosta vaikeaa, jopa mahdotonta. Viemäriongelmia ilmenee niin uusissa kuin vanhoissakin taloissa. Yleisiä ongelmat ovat vanhoissa betoni- ja rautaputkissa, mutta myös uudemmissa muoviputkissa. 

Viemäri tukossa Helsinki – tilaa viemärin avaus

Viemärin avaus kun viemäri on tukossa. Se kannattaa hoitaa pikaisesti, sillä tukkeutuneiden viemäreiden tapauksessa jätevesi voi vuotaa rakenteisiin. Viemärin tukoksen syy voi olla viemäriputken vaurio. Viemäriputken halkeamasta, reiästä tai liitoksesta voi päästä vuotamaan jätevettä talon rakenteisiin. Jäteveden sisältämä eloperäinen aines tai bakteerit, kosteus ja lämpö aikaansaavat mikrobikasvua kiinteistösi rakenteissa. 

Viemäri tukossa – vai viemäri haisee?

Haisevalle viemärille suosittelemme viemärin kuvausta. Viemäriputkien seinämien hiushalkeamista sekä putkien liitoskohdista voi vuotaa viemärikaasuja ja sitä myöten myös hajuja talon rakenteisiin ja myös sisäilmaan. Haiseva viemäri on ikävä ongelma, joka vähentää merkittävästi asumisviihtyisyyttä ja sen takia suosittelemme haisevien viemärien tapauksessa aina tarkempia tutkimuksia. Kun hajujen syyt selviävät, voidaan viemärit laittaa kuntoon ja niin hajuista päästään vapaaksi. Meiltä tukkeutuneiden viemäreiden avaus ja viemäreiden kuntotutkimukset!