Viemärihuolto Vantaa

Viemärihuolto Vantaa

Viemärihuolto Vantaa. Laadukas viemärien huolto Vantaalla. Viemärien huolto on tärkeä osa kodin tai kiinteistön ylläpitoa ja hygieniaa. Viemärijärjestelmän kunnossapito auttaa estämään tukkeutumia, hajuja ja muita ongelmia. Tilaa viemärihuolto.

Vinkkejä viemärien huoltoon

Säännöllinen puhdistus: Pidä viemärit puhtaina säännöllisellä puhdistuksella. Voit käyttää kaupallisesti saatavia viemäriaineita tai tehdä omia luonnollisia puhdistusaineita, kuten etikkaa ja soodaa. Sadevesikaivojen puhdistus: Mikäli sinulla on sadevesijärjestelmä, varmista, että sadevesikaivot ovat puhtaita ja esteettömiä, jotta sadevesi pääsee virtaamaan vapaasti. Ammattilaisen apu: Jos huomaat vakavia ongelmia, kuten jatkuvia tukkeumia tai hajuja, saatat tarvita ammattilaisen apua. Putkimies voi suorittaa tarkastuksen ja tarvittaessa korjaukset.

Vinkkejä viemärien kunnossapitoon

Vesipaineen tarkistus: Tarkista säännöllisesti vesipaine, erityisesti jos asut vanhassa kiinteistössä. Alhainen vesipaine voi olla merkki viemärijärjestelmän ongelmista. Kuumavesikäsittely: Ajoittainen kuumavesikäsittely voi auttaa poistamaan rasvaa ja muita jäämiä putkista. Kaada kiehuvaa vettä viemäriin ja toista tarvittaessa. Hajulukkojen puhdistus: Pidä huoli, että hajulukot ovat puhtaita ja toimivia. Ne estävät hajuja nousemasta viemäristä ja tulemasta talon sisäilmaan. Roskien välttäminen: Vältä roskaamista viemäriin. Älä huuhtele alas mitään, mikä voisi tukkia putket, kuten ruoantähteitä, rasvaa tai kuituja. Hiusansojen käyttö: Jos taloudessasi on paljon ihmisiä, joilla on pitkät hiukset, hiusansojen käyttäminen voi auttaa estämään hiusten pääsyn viemäriin ja tukkeutumia.

Onko viemäri tukossa, mitä voin tehdä itse?

  1. Käytä mekaanisia menetelmiä: Käytä viemärin avaamiseen esimerkiksi viemäriputken puhdistamiseen tarkoitettua koukkua tai kääntövaraajaa. Niitä voi ostaa useimmista rautakaupoista.
  2. Käytä kuumaa vettä. Kaada kiehuvaa vettä viemäriin. Jos viemäri on tukossa rasvasta tai saippuasta, kuuma vesi voi auttaa hajottamaan tukkeuman ja avaamaan viemärin.
  3. Käytä soodaa ja etikkaa: Kaada ensin viemäriin noin puoli desiä soodaa ja sen jälkeen desilitra etikkaa. Anna seoksen vaikuttaa noin puoli tuntia ja kaada sitten kiehuvaa vettä viemäriin.
  4. Kemialliset viemärinavaajat: Varo käyttämästä voimakkaita kemikaaleja viemärin avaukseen, koska ne voivat vahingoittaa putkistoa ja ovat ympäristölle haitallisia. Jos käytät niitä, noudata käyttöohjeita tarkasti.
  5. Hanki apua ammattilaiselta: Jos tukos ei irtoa kotikonstein, on viisainta kutsua ammattilainen selvittämään tilanne. Meillä on tarvittavat työkalut ja taidot hoitaa tukos tehokkaasti. Viemärin avaukseen voidaan käyttää esimerkiksi imuautoa.

Viemärihuolto Vantaa – tilaa viemärin avaus

Viemärin avaus kun viemäri on tukossa. Se kannattaa hoitaa pikaisesti, sillä tukkeutuneiden viemärien tapauksessa jätevesi voi vuotaa rakenteisiin. Viemärin tukoksen syy voi olla viemäriputken vaurio. Viemäriputken halkeamasta, reiästä tai liitoksesta voi päästä vuotamaan jätevettä talon rakenteisiin. Jäteveden sisältämä eloperäinen aines tai bakteerit, kosteus ja lämpö aikaansaavat mikrobikasvua kiinteistösi rakenteissa. Viemärihuolto Vantaa – tilaa tästä.