Viemäri- ja salaojahuolto, kerrostalo,
2000–2010-luku

Tietoja kohteesta

Asunto Oy
01800 Nurmijärvi
Kerrostalo
Rakentamisvuosi: 2008
Rakennusten määrä: 2
Rappukäytävien määrä: 2
Huoneistojen määrä: 24

Lähtötilanne

Klaukkalassa 2000-luvun kerrostaloyhtiössä haluttiin varmistaa jäte- ja sadevesiviemäreiden sekä salaojien toiminta. Viemärit ja salaojat olivat alkuperäisiä 2000-luvun muoviputkia. Tarkastus ja huoltotyö suoritettiin mahdollisten rakentajan 10-vuotisvastuun mukaisten virheiden havaitsemiseksi.

Toimenpiteet

Viemäreiden ja salaojien huoltotyöstä tiedotettiin asukkaita noin 2 viikkoa etukäteen. Tiedotteella ohjeistettiin, kuinka asukkaiden tulee valmistautua tulevaan huoltotyöhön. Huoltotyön ajaksi sovittiin viemäreiden käyttökatko klo 8.30–17.00.

Viemärit ja salaojat huollettiin sovittuna ajankohtana painehuuhtelemalla kaikki kokoojaviemärit ja huoneistohaarat sekä sadevesiviemärit ja salaojat.

Lopputulos

Viemärit puhdistettiin ja huollettiin, salaojat tarkastettiin ja huollettiin. Viemäreiden osalta havaittiin, että osassa huoneistoja keittiöiden viemäriyhteet oli asennettu väärin, jolloin niitä ei voitu huoltaa.

Kellaritilojen valurautaviemäreissä havaittiin, että liitoskohdan leikkauspintaa ei ollut suojattu korroosiolta ja ruostuminen oli alkanut putken sisäpinnassa. Sadevesiviemäreissä oli jonkin verran painumia tonttiviemärissä. Taloyhtiö sai toimitettua vikalistan rakentajalle, ja takuunalaisten vikojen korjaamiselle löytyi maksaja. Toimenpiteistä laadittiin lopuksi kirjallinen raportti.

Työaika kohteessa: 2 päivää

Kiinteä hinta työlle: 6 700 € sisältäen alv. 24 %

Palvelumme hyödyt tälle yhtiölle

Z

Puhtaat ja toimivat viemärit

Z

Toimivat ja huolletut salaojat

Z

Asennusvirheiden havaitseminen

Z

Viemäritukosten ennaltaehkäisy