Viemäri- ja salaojahuolto kerrostalo 2000-2010 luku

Tietoja kohteesta:

kerrostalo-viemari-ja-salaojahuolto-2008-min

Lähtötilanne

Klaukkalassa 2000-luvun kerrostaloyhtiössä haluttiin varmistaa jäte- ja sadevesiviemäreiden sekä salaojien toiminta. Viemärit ja salaojat olivat alkuperäisiä 2000-luvun muoviputkia. Tarkastus ja huoltotyö suoritettiin mahdollisten rakentajan 10-vuotisvastuun mukaisten virheiden havaitsemiseksi.

Toimenpiteet

Viemäreiden ja salaojien huoltotyöstä tiedotettiin asukkaita noin 2 viikkoa etukäteen ja tiedotteella ohjeistettiin siitä, kuinka asukkaiden tulee valmistautua tulevaan huoltotyöhön. Huoltotyön ajaksi sovittiin viemäreiden käyttökatko klo 8.30-17.00.

Viemäreiden ja salaojien huoltotyö suoritettiin sovittuna ajankohtana painehuuhtelemalla kaikki kokoojaviemärit ja huoneistohaarat sekä sadevesiviemärit ja salaojat.

Lopputulos

Viemärit saatiin puhdistettua ja kuvattua ja salaojat tarkastettua ja huollettua. Viemäreiden osalta havaittiin, että osassa huoneistoissa keittiöiden viemäriyhteet oli asennettu väärin, jolloin niitä ei voitu huoltaa.

Kellaritilojen valurautaviemäreissä havaittiin, että liitoskohdan leikkauspintaa ei oltu suojattu korroosiolta ja ruostuminen oli alkanut putken sisäpinnassa. Sadevesiviemäreissä oli jonkin verran painumia tonttiviemärissä. Taloyhtiö sai toimitettua vikalistan rakentajalle ja takuun alaisten vikojen korjaamiselle löytyi maksaja. Toimenpiteistä laadittiin lopuksi kirjallinen raportti.

Työaika kohteessa: 2 päivää

Kiinteä hinta työlle: 6 700 € sisältäen alv. 24%

Palvelumme hyödyt tälle yhtiölle: