Viemärihuolto

Vältä vahingot, huollata viemärit säännöllisesti

Drainman huoltaa viemärit kuntoon

Kun viemäreiden viimeisimmästä huollosta on kulunut 10–15 vuotta tai viemärit eivät pelitä, on aika kilauttaa Drainman paikalle. Tiesithän myös, että viemärit kannattaa kuvata ainakin 2–3 kertaa rakennuksen elinkaaren aikana? Näin saadaan selville mahdolliset vauriot ja asennusvirheet.

Viemäritarkastus

Viemäreiden huoltotarkastuksessa eli viemärikuvauksessa huuhdellaan ja kuvataan viemärit. Viemärit huuhdellaan epäpuhtauksista ennen kuvaamista, jotta kuvaustulos on tarkka. Huuhtelu ei siis poista mahdollisia ongelman aiheuttajia.

Keittiöviemäreistä rasvakertymät huuhdellaan kuumavesipesulla, jolloin rasva saadaan tehokkaasti liukenemaan viemäriputken seinämistä. Tarkastamme myös, onko viemäreiden tiivisteissä vaurioita.

Viemärihuolto pähkinänkuoressa

Viemäreiden pesu ja huuhtelu

Puhdistamme viemärit ainan ennen kuvaamista, jotta kuvaustulos olisi mahdollisimman hyvä. Likaisia putkia ei kannata kuvata, koska kameran linssi likaantuu ja näkyvyys heikkenee. Sisäpuolisille, rasvaa ja kiintoainesta kerääville viemäreille teemme kuumavesipesun. Lopuksi irtoaines poistetaan pohjaviemäristä painehuuhtelulla.

Viemäreiden kuvaus ja kuntoarvio

Viemärikuvauksen avulla saadaan tieto viemärin nykytilanteesta. Asiantuntija pystyy kuvaus-ja tutkimustulosten perustella määrittelemään viemäriputkien kuntoluokan, jäljellä olevan teknisen käyttöiän ja korjaustarpeen. Kuvaamalla varmistetaan viemäreiden toimintakunto ja kartoitetaan mahdolliset riskikohdat.

Kaivojen paikannus, esiin kaivu ja korotus

Kaivamme kaivot esiin lapiolla tai minikaivurilla syvyydestä riippuen. Kaivot kannattaa korottaa maan pintaan samalla kerralla kuin ne on kaivettu esiin. Teemme tarkkaa jälkeä ja viimeistelemme kantta ympäröivän maan siistiksi. Kivetysalueella leikkaamme kivet tai laatat huolella, asfalttialueen paikkaamme kylmäasfaltilla.

Sadevesikaivojen huolto on yhtä tärkeää kuin viemärihuolto

Huollamme tarvittaessa myös sadevesikaivot. Sadevesikaivot huolletaan imemällä kaivo tyhjäksi ja pesemällä kaivon pohja ja seinämät. Viemme huollosta syntyneet hiekkajätteet asianmukaiseen jätteenkäsittelyyn.

Tukkeutuneiden viemäreiden avaus

Avaamme tukkeutuneet viemärit painehuuhtelulla tai tehokkaalla alipaineella. Kun viemäri tukkeutuu, on viimeinen aika suorittaa viemärikuvaus mahdollisen ongelman paikantamiseksi. Ei siis kannata jäädä odottamaan tukoksia, vaan tilata viemäreiden kuvaus jo ennen ongelmien syntymistä.

Jos vahinko ehti kuitenkin jo käydä, ei hätää. Soita vuorokauden ympäri avoinna olevaan päivystykseemme!

Näin varaudut viemärihuoltoon

Z

Varaudu käyttökatkoon. Viemäreiden ja wc:n käyttö on kielletty huoltotyön aikana.

Z

Muista riskit. Pysty- ja vaakaviemäreiden huuhtelu saattaa aiheuttaa viemäriin paine-eroja.

Z

Suojaa. Vesikalusteiden viemäriaukot tulee tukkia työn suorittamisen ajaksi.

Z

Järjestä. Tyhjennä keittiön, wc:n ja kylpyhuoneen allaskaapit tavaroista. Poista matot huoneistojen käytäviltä, etteivät ne likaannu.

Z

Rentoudu! Puhtaat ja toimivat viemärit takaavat huoletonta asumista vuosiksi eteenpäin.

Viemärihuollon muistilista

Z

Viemäreiden toimintaa tulee seurata jatkuvasti ja reagoida toimintahäiriöihin.

Z

Viemäreiden huoltoväli on 10-15 vuotta ja vähintään 3-4 kertaa niiden elinkaaren aikana.

Z

Huonosti toimivat viemärit saadaan pysymään toimintakunnossa säännöllisellä huoltamisella.

Z

Keittiöviemärit rasvoittuvat jopa 2 vuodesssa ja ne tulee huuhdella 5 vuoden välein.

Z

Jätevesipumppaamot huolletaan 2 vuoden välein ja tarkastetaan vuosittain.

Joni Vainio

Tuotantojohtaja – Viemärit ja salaojat
Tekninen asiantuntija
0207301024
joni.vainio@drainman.fi

Joni vastaa Drainmanilla salaojahuoltojen lisäksi viemärihuolloista. Joni on uskollinen puurtaja ja hyvän fiiliksen tuoja. Joni pyrkii aina jättämään jälkeensä tyytyväisiä asiakkaita – puskaradion mukaan siinä hän myös onnistuu.

“Joni on esimerkillinen työntekijä, ystävällinen ja avulias. Ammattitaitoinen, osaa hommansa!”