viemäri tukossa?

Ei hätää! Soita Drainmanin viemärihuollon päivystykseen!

Älä aikaile, vaan soita Drainmanin viemärimies paikalle!
Viemärikuvauksessa saadaan selville mahdolliset vauriot ja asennusvirheet.

Ennakoi

Varautuminen viemärihuoltoon

Syksyllä huolimattomasti puhdistetut sadevesi- ja rännikaivot voivat aiheuttaa sadevesiviemäreiden jäätymisen. Onneksi viemärihuoltoja- ja kuvauksia voidaan tehdä talvellakin.

Tyypillisiä ongelman aiheuttajia viemärissä

Viemäriputkien
painaumat

Viemäriputket painuvat maassa talojen alla ja niiden ulkopuolella yleensä sellaisilla alueilla, joilla maaperä on pehmeää ja altis painumille. Viemärilinja saattaa olla perustettu pehmeälle pohjalle ilman asianmukaista pelti- tai puuarinaa tai ilman tasaushiekan tiivistämistä. Painumat saavat aikaan sen, että vesi ei virtaa tasaisesti. Vesi kerääntyy painumakohtiin, jolloin niihin alkaa kerääntyä sakkaa, joka ajan myötä tukkii viemärin.

Virheelliset tai huonot asennukset

Viemäreiden toimintaa ja huoltamista haittaavat monenlaiset asennusvirheet tai huonot asennusmenetelmät. Liian jyrkät kulmat viemärissä aiheuttavat sen, että vesi törmää putken seinämään kulmakohdassa aiheuttaen veden ajoittaista takasin virtausta, jolloin viemäri saattaa hetkellisesti vetää huonosti. Liian pieni kallistus viemäriputkessa saattaa myös aiheuttaa ajoittaista takaisin virtausta.

Huono
kannakointi

Tuulettuvissa alapohjissa tai kellareissa viemäreiden kannakointi on joskus suoritettu puutteellisesti. Liian harva kannakointi aiheuttaa painumia sekä joskus jopa viemäriputken irtoamisen liitoskohdasta. Alapohjaan tai kellariin valuneen jäteveden poistaminen ja alapohjan puhdistaminen ovat hankalia ja aikaa vieviä.

Puiden juuret

Puiden juuria kasvaa erityisesti betonista tai lasitetusta savesta tehtyihin viemäreihin. Juuret pääsevät tunkeutumaan viemäriin putkien saumoista. Viemärissä on puiden juurille otolliset kasvuolosuhteet, lämmintä, kosteaa ja ravinteita. Ajan myötä kun juuret kasvavat ja vahvistuvat saattavat ne jopa irrottaa putkiliitokset, jolloin vesi pääsee imeytymään maaperään. Siirtymät putkiliitoksissa aiheuttavat myös patoja viemäriin.

Kaivojen ja erottimien tyhjennys

Sakkapesällä varustetut kaivot ja erottimet tulee huoltaa säännöllisesti. Kaivot huolletaan tyhjentämällä ne kokonaan pohjaan saakka. Tyhjennyksen yhteydessä kaivo pestään, jotta myös sakka kaivon seinämiltä saadaan irtoamaan. Monesti sadevesikaivojen sakkapesissä sakka on tiivistynyt niin tiiviiksi, että se irtoaa vain vesipaineella. Pesun yhteydessä mahdolliset vauriot kaivojen pohjassa ja seinämissä saadaan selville.​ Liian pieni kallistus viemäriputkessa saattaa myös aiheuttaa ajoittaista takaisin virtausta.

Viemäreiden kuvaus

Viemäreiden huoltotarkastus eli viemärikuvaus tehdään huuhtelemalla ja kuvaamalla viemärit. Viemärit pestään ennen kuvaamista, jotta kertynyt sakka ja epäpuhtaudet saadaan poistettua. Keittiöviemäreistä rasvakertymät huuhdellaan kuumavesipesulla, jolloin lika saadaan tehokkaasti liukenemaan viemäriputken seinämistä. Huuhtelu ennen kuvaamista ei poista mahdollisia ongelman ratkaisuun vaikuttavia johtolankoja. Huuhtelun jälkeen näkyvyys on parempi, jolloin myös kuvausmateriaali on parempilaatuista. Tarkkasilmäinen viemärikuvaaja huomaa myös mahdolliset vauriot viemäreiden tiivisteissä.

Onko kiinteistösi viemärihuollosta kulunut 10–15 vuotta? Epäiletkö muuten, ettei viemäri oikein pelitä? Viemärit on hyvä kuvata 2–3 kertaa rakennuksen elinkaaren aikana.

Viemärihuollon muistilista

Älä aikaile, vaan soita Drainmanin viemärimies paikalle!

Ihmiset

Henkilöstömme koostuu motivoituneesta ja sitoutuneesta joukosta alan parhaita ammattilaisia. Asiakaspalvelu ja tekninen asiantuntijuus ovat joskus haastava yhtälö, mutta jatkuvan kouluttamisen ja kehittämisen myötä molemmat ominaisuudet ovat meidän vahvuuksiamme.

Turvallisuus

Turvallisuus on meille ykkösprioriteetti työkohteissamme. Koulutamme ja perehdytämme uudet työntekijämme koulutusohjelmamme mukaisesti. Koulutus ja erikoistuminen jatkuvat työkokemuksen karttuessa. Jokaisella työntekijällämme on vähintään voimassaoleva työturvallisuuskortti. Lisäksi korkean paikan työskentelyyn erikoistuneet työntekijämme ovat kaikki suorittaneet Rope Access Basic -köysiteknikon koulutuksen.

Kalusto

Oma kalustomme, kuten putkistokamerat, imupaineautot ja mittalaitteet ovat tarkkaan valittuja, alan viimeisintä tekniikkaa olevia erikoistyökaluja. Ne soveltuvat kaikkiin salaoja- ja viemärihuollon tarpeisiin. Siisteys ja turvallisuus ohjaavat kalustonhallintaamme.

Ota yhteyttä