Viemärihuolto kerrostalo 1930-1940 luku

Tietoja kohteesta:

Lähtötilanne

Vanhassa ja hyvin pidetyssä helsinkiläisessä kerrostaloyhtiössä haluttiin varmistaa jätevesiviemäreiden toiminta osana laajempaa kuntoarvioita. Viemärit oli saneerattu 1980-luvulla perinteisellä tyylillä, vaihtamalla vanhat valurautaviemärit uusiin muoviviemäreihin.

Toimenpiteet

Viemäreiden huoltotyöstä tiedotettiin asukkaita noin 2 viikkoa etukäteen ja tiedotteella ohjeistettiin siitä, kuinka asukkaiden tulee valmistautua tulevaan huoltotyöhön. Huoltotyön ajaksi sovittiin viemäreiden käyttökatko klo 8.30-17.00 rappukohtaisesti eri päiville.

Viemäreiden huoltotyö suoritettiin sovittuna ajankohtana painehuuhtelemalla kaikki kokoojaviemärit ja huoneistohaarat. Viemäreitä kuvattiin huuhtelun jälkeen pistokoeluontoisesti. Kuvattavaksi valittiin sattumanvaraisesti 4 pystyviemäriä ja 4 huoneiston sekä yleisten saunatilojen viemärihaarat.

Lopputulos

Viemärit saatiin puhdistettua ja kuvausten perusteella kaikki muoviviemärit olivat kunnossa. Saunatilojen viemäreiden todettiin olevan osittain vanhoja valurautaviemäreitä, joita ei oltu uusittu edellisen saneerauksen yhteydessä. Lisäksi havaittiin, että osa kylpyhuoneiden lattiakaivoista oli niin ikään vanhoja valurautaisia lattiakaivoja. Valurautaviemäreiden ja -lattiakaivojen osalta määritettiin niiden korjaustarve ja hankesuunnittelu saatiin käyntiin. Toimenpiteistä laadittiin lopuksi kirjallinen raportti.

Työaika kohteessa: 4 päivää

Kiinteä hinta työlle: 11 000 € sisältäen alv. 24%

Palvelumme hyödyt tälle yhtiölle: