Viemärihuolto rivitalo 1980-1990 luku

Tietoja kohteesta:

Lähtötilanne

Espoolaisessa 1980-luvun pari- ja rivitaloyhtiössä sattui ikävä vesivahinko viemärin rasvatukoksen seurauksena. Viemärikuvauksen perusteella aiheuttaja oli kovettunut rasvakertymä. Taloyhtiössä haluttiin varmistaa jätevesiviemäreiden toiminta ja ennaltaehkäistä uudet tukokset ja vahingot. Viemärit olivat alkuperäisiä 80-luvun muoviviemäreitä.

Toimenpiteet

Viemäreiden huoltotyöstä tiedotettiin asukkaita noin 2 viikkoa etukäteen ja tiedotteella ohjeistettiin siitä, kuinka asukkaiden tulee valmistautua tulevaan huoltotyöhön. Huoltotyön ajaksi sovittiin viemäreiden käyttökatko klo 8.30-17.00 koko yhtiöön.

Viemäreiden huoltotyö suoritettiin sovittuna ajankohtana painehuuhtelemalla ja kuvaamalla kaikki kokoojaviemäri. Kaikki pohja- ja tonttiviemärit kuvattiin välittömästi huuhtelun jälkeen kaupungin liitoskaivolle asti.

Lopputulos

Viemärit saatiin puhdistettua ja kuvausten perusteella kaikki viemärit olivat hyvässä kunnossa. Jäteviemärin tonttiosuudella havaittiin yhdessä rakennusten välisessä putkilinjassa painuma. Korjaustavaksi määritettiin putkilinjan korjaaminen kaivamalla putki ylös ja vaihtamalla se uuteen. Toimenpiteistä laadittiin lopuksi kirjallinen raportti.

Työaika kohteessa: 1 päivä

Kiinteä hinta työlle: 3 700 € sisältäen alv. 24%

Palvelumme hyödyt tälle yhtiölle: