Viemärihuolto, rivitalo,
1980–1990-luku

Tietoja kohteesta

Asunto Oy
02230 Espoo
Paritalo, Rivitalo
Rakentamisvuosi: 1986
Rakennusten määrä: 7
Huoneistojen määrä: 16

Lähtötilanne

Espoolaisessa 1980-luvun pari- ja rivitaloyhtiössä sattui ikävä vesivahinko. Viemärikuvauksen perusteella vahingon aiheuttajaksi selvisi kovettunut rasvakertymä. Taloyhtiössä haluttiin varmistaa jätevesiviemäreiden toiminta ja ennaltaehkäistä uudet tukokset ja vahingot. Viemärit olivat alkuperäisiä 80-luvun muoviviemäreitä.

Toimenpiteet

Viemäreiden huoltotyöstä tiedotettiin asukkaita noin 2 viikkoa etukäteen. Tiedotteessa ohjeistettiin, kuinka asukkaiden tulee valmistautua tulevaan huoltotyöhön. Huoltotyön ajaksi sovittiin viemäreiden käyttökatko klo 8.30–17.00 koko yhtiöön.

Viemärit huollettiin sovittuna ajankohtana painehuuhtelemalla ja kuvaamalla kaikki kokoojaviemärit. Myös kaikki pohja- ja tonttiviemärit kuvattiin välittömästi huuhtelun jälkeen kaupungin liitoskaivolle asti.

Lopputulos

Viemärit saatiin puhdistettua, ja kuvausten perusteella kaikki viemärit olivat hyvässä kunnossa. Jäteviemärin tonttiosuudella havaittiin yhdessä rakennusten välisessä putkilinjan painuma. Korjaustavaksi määritettiin putkilinjan korjaaminen kaivamalla putki ylös ja vaihtamalla se uuteen. Toimenpiteistä laadittiin lopuksi kirjallinen raportti.

Työaika kohteessa: 1 päivä

Kiinteä hinta työlle: 3 700 € sisältäen alv. 24 %

Palvelumme hyödyt tälle taloyhtiölle

Z

Puhtaat ja toimivat viemärit

Z

Viemäreiden kunnon määritys

Z

Korjaus- ja huoltotarpeen määritys

Z

Viemäritukosten ennaltaehkäisy.